• Vatikan_2016 (1).jpg
 • Vatikan_2016 (2).jpg
 • Vatikan_2016 (3).jpg
 • Vatikan_2016 (4).jpg
 • Vatikan_2016 (5).jpg
 • Vatikan_2016 (6).jpg
 • Vatikan_2016 (7).jpg
 • Vatikan_2016 (8).jpg
 • Vatikan_2016 (9).jpg
 • Vatikan_2016 (10).jpg
 • Vatikan_2016 (11).jpg
 • Vatikan_2016 (12).jpg
 • Vatikan_2016 (13).jpg
 • Vatikan_2016 (14).jpg
 • Vatikan_2016 (15).jpg
 • Vatikan_2016 (16).jpg
 • Vatikan_2016 (17).jpg
 • Vatikan_2016 (18).jpg
 • Vatikan_2016 (19).jpg
 • Vatikan_2016 (20).jpg
Obvestilo
 • Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Januarsko pismo 2021

Drage prijateljice in prijatelji MzM

mzm2021

Podnaslov: Ali je MzM še živ?

Vedno je več možnosti za naslov. Še posebej zdaj, ko čas ni naš gospodar. Vam dam nekaj podnaslovov na izbiro, lahko pa na koncu najde vsak še katerega, svojega.

Recimo: Novemu letu na pot ali Na pot v letu 2021

Kaj pa: Kmalu na svidenje, vsi zdravi in cepljeni.

Morda: Ali se bomo spomladi videli pri Novi štifti?

Ali pa: Leto z malo prevoženimi kilometri pomeni, da sem omejen v svoji svobodi

Še boljše: Omejitev gibanja za dobrobit drugega pomeni poseganje v osebne izbire in odločitve

Zbolel sem sredi oktobra, preživel deset zelo slabih dni, ki jih nikomur ne bi privoščil. Bolezen je minila brez resnih posledic in na srečo nihče od mojih bližnjih ni bil vidno bolan. Skupno smo  bili v družini trije bolni. V družini imamo tudi enega člana, ki je življenjsko ogrožen, če bi se slučajno okužil. Ves čas se drži zase in ne stopa iz svojega mehurčka. Vsem nam je zelo hudo, ker se ne moremo srečati od blizu, se objeti. Že več kot tri mesece nas je zelo strah za naš biser. Ko sem to pisal je bilo še tako. V prejšnjem tednu pa smo kljub vsemu varovanju doživeli okužbo v družini prav tam, kjer si je nismo želeli. Ne vem, kaj je pomagalo, morda molitve, prošnje ali enostavno čudež, da je do sedaj okužba potekala skoraj brez posledic. Nešteti obrazi bolezni, ki je ne poznamo.

Veste, da delam v medicinskem centru Iatros. Vsak dan redno obravnavamo skoraj sto pacientov. Tudi v času epidemije se trudimo, da vsi naročeni bolniki lahko pridejo na obravnavo varno in ob pravem času. Zaradi narave dela in zaradi zaščite nam zaupanih pacientov ter sodelavcev, v našem medicinskem centru vsak teden skrbno izvajamo testiranje vseh zaposlenih. Zbolelo nas v je v jesenskem času kar nekaj, v eni od okuženih družin je zaradi okužbe s Covid umrla ena oseba. Zaradi bolezni in odrejenih karanten pri sodelavcih že skoraj štiri mesece stalno spreminjamo urnike, prenaročamo tedensko več kot sto že vnaprej naročenih pacientov, odpovedujemo termine (čim manj), skrbno sprašujemo vsakega naročenega bolnika, če je zdrav, če je bil morda v stiku z okuženim. Skratka, dva do trije ljudje vsak dan skrbijo, da naše delo poteka kolikor toliko organizirano in predvsem varno. Zakaj vam to pripovedujem?

 

 

Prav vsak izmed nas trenutni čas epidemije preživlja na podoben, stresen način. Nikomur ni prijetno. Omejitve, ki so potrebne, so nam vsakdanje življenje spremenile v stiske, dvome, strahove, nepoznane pritiske in v številne težave, privajamo se na nove situacije. Japonci pravijo taki situaciji (Kiki - kriza), kar dobesedno pomeni 'nevarna priložnost'. Torej je pri Japoncih vsaka nevarnost obenem tudi priložnost. O številnih priložnostih trenutne situacije lahko preberemo marsikaj v različnih medijih in moj namen ni moraliziranje ali dajanje nasvetov za preživljanje danega časa. Kdor je vajen razmišljati in delovati v skupno dobro, si je zagotovo našel način, da ta poseben čas preživlja dobro, zadovoljno in predvsem brez slabe volje. Vsak v svojem mehurčku.

Nekatere dejavnosti MzM, predvsem srečanja članov, so bile v letu 2020 pomembno okrnjene. Hvala Bogu smo naš občni zbor uspeli organizirati še v času pred prvo krizo. Blagoslov pri Novi Štifti je bil letos kar dvakrat, 27. aprila na daljavo in poleti, 25. junija v živo, v nekoliko okrnjeni obliki. Zbralo se nas je kar nekaj in predvsem smo bili veseli, da smo se srečali. Naš pater je žal doživel nezgodo na uvodni spomladanski vožnji in je okreval preko celega poletja. Njemu vsaj ni bilo žal, da nikamor ne moreš ???? (vsi smo se pošteno ustrašili za njegovo zdravje in mu želimo, da bo v letošnjem letu fit za vožnjo).  Poleg tega je bil še nekaj drugih srečanj bolj v manjših skupinah, obiskovanj prijateljev po krajih Slovenije pa zagotovo veliko. Metod nas je vse povabil na svoje praznovanje, kar je bilo zelo lepo. Nabirko na svojem Abrahamu je namenil v Sklad MzM. Hvala mu!

Preventivno dejavnostsmo izpeljali v okviru načrtov, 15 naših članov se je udeležilo šole varne vožnje, pomagali smo pri organizaciji dneva varne vožnje v Kopru. Članom smo z delnim prispevkom društva izdelali in razdelili skoraj 200 odsevnih jopičev z znaki MzM, ki so sedaj postali društvena uniforma in razpoznavni znak, predvsem pa povečajo vidnost na motorju. Ribničani so že šesto leto zapored pomagali tamkajšnji policiji pri varovanju otrok na poti v šolo in domov. Sodelovalo je osem motoristov, ki so teden dni varovali šolske poti.

Dobrodelnost in aktivnost sklada za pomočje bila potrebna skozi celo leto. Sredstva sklada smo namenili za pomoč družini deklice, ki je bila neozdravljivo bolna, pomagali smo družinam ob hudih prometnih nesrečah, po požaru, pomagali invalidu pri nakupu pripomočka,  podprli nekatere druge akcije, samostan pri Novi Štifti, dogovarjamo se za način pomoči po potresu družinam v Petrini. Pavle je v navezi s predsednikom MK Veterani iz Petrine, povezal pa se je tudi s predsednikom ZMKS Leopoldom Pungerčarjem, ki načrtuje pomoč vseh slovenskih motoristov.

UO je že razpravljal o pomoči in sprejel odločitev, da člani MzM pomagamo z zneskom 3.000 EUR, večinoma iz darov namesto cvetja na grob za pokojnim Rajkom O. 

Vsi člani ste vabljeni, da darujete na račun MZM

SI56-0232-1025-5712-132,sklic 00  768-737 (potres)

Kar se bo dodatno nabralo, bomo darovali na Karitas Slovenija za potrebne v potresu na Hrvaškem.

V letu 2020 smo se žal poslovili od našega dolgoletnega prijatelja p. Filipa in naše zveste članice Sonje. Naj počivata v miru. Poslovil se je tudi Rajko, naš dolgoletni prijatelj in občudovalec, eden od organizatorjev našega piknika v Asssiju, ko smo se vračali z našega srečanja s papežem Frančiškom leta 2016 (že pet let!). Njegova družina je namesto cvetja in sveč darovala v sklad MzM, za kar smo jim zelo hvaležni. Hvaležno in z veliko odgovornostjo sprejemamo to potrditev našega poslanstva in zgleda dobrodelnosti.

Za letošnje leto smo zagotovo polni načrtov. Občni zbor bomo izpeljali verjetno v jeseni, če se bo dalo, tudi prej. Letošnje leto je tudi volilno leto, kar pomeni, da bomo na občnem zboru izbirali novo predsedstvo in organe društva. Prosim vas, da razmišljate o možnih kandidatih. Ali se sami javite za pomoč pri delovanju društva. O skupnem izletu trenutno še ne moremo razmišljati, vendar si tega močno želimo.

V prvi vrsti želim nam vsem, da se bomo pogosto srečali, pogosto potovali skupaj, varno vozili, in da bomo zmogli pomagati vsem, ki našo pomoč potrebujejo.

Vse dobro

Valentin, predsednik

 

obcnizbor

 

Občni zbor 2020 (foto PK)

 

OBVESTILO

V letu 2021 se poveča del dohodnine, ki ga lahko posameznik nameni za društva iz 0,5% na 1%. Kdor že zdaj daje za MzM 0,5%, se bo to avtomatsko povečalo na 1% .

Dobra novica je, da se je podaljšal rok za ureditev, komu se nakaže 1% dohodnine za leto 2020, in sicer do 15.5.2021.

Apeliram na vse članice, člane in prijatelje MzM, da se odločijo za namenitev 1% dohodnine. V korona virusnem času so se nam zmanjšale možnosti za nove prihodke, zato bo 1 % dohodnine zelo olajšal delo MzM.

Podatki MzM za vpis na obrazec:

Društvo Motoristi za motoriste (MzM), Transakcijski račun: 02321-0255712132

Nov obrazec bo na voljo od 14.1.2021 dalje. Obrazec je na voljo na povezavi:

Povezava

HVALA vsem za dosedanjo podporo in hvala tudi za bodočo pripadnost MzM!

Pavle Tajnik

 

 

 

izmera.jpg

Sprejmite piskotke za lazje spremljanje nase spletne strani Sprejmeš lahko piškotke začasno, ali trajno. Evropska direktiva.

Sprejmem piškotke za to spletno stran.

EU Cookie Directive Module Information