Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Maroko za začetnike  (Prebrano 1865 krat)
omen
Maček
*******
Objave: 143Ogled Profila Email
« dne:: januar 13, 2017, 02:54:24 pm »

Leto 2016 je bilo za mene zelo črno-belo. V prvi polovici sem se držal doma. Z razlogom…

Druga polovica 2016 pa je bila zelo dinamična:
•   Julija sem prekrižaril Črno Goro po dolgem in počez – solo varianta
•   V avgustu, tokrat s prijateljem Marjanom, sva zopet križarila po Črni Gori, udeležila sva se srečanja Horizons Unlimited v katunu Vranjak nad Kolašinom, zavila sva še v Albanijo (vozila sva ob črnogorski meji do naselja Tamare – povsem nova cesta, raj za motoriste), nadaljevala do Komanskega jezera, plula s »home made« trajektom in nadaljevala v Kosovo do Prizrena. Vozila sva skozi Peć in se ponovno vrnila v Črno Goro in nadaljevala proti severu, čez Zlatibor do Jagodine v Srbiji. Tam sta naju pričakala prijatelja iz Srbije in naju popeljala po brezpotjih Kućaj planine. Nadaljevala sva do Beograda, kjer sva se ločila. Marjan je nadaljeval do Ljubljane, jaz pa sem s prijateljem iz Beograda, Marokancem, naredil še krog po Srbiji z novinarjema revije MotoSi.

V Ljubljano sem se vrnil proti koncu avgusta, poln vtisov in doživetij in po malem tudi utrujen.

Marjan se je med tem časom dobro odpočil in me je pričakal s predlogom še enega potovanja za zaključek sezone 2016. Namreč, med tem, ko sem se jaz podil po Srbiji, je on iz predala izvlekel njegov plan potovanja po Maroku, ki ga je izdelal pred leti a iz različnih razlogov, še ni realiziral.

Mene mu ni bilo treba dolgo prepričevati. Z navdušenjem sem sprejel njegov predlog. O nameri sva obvestila še prijatelja Jožeta in ga povabila zraven. Potreboval je eno noč, da se je odločil, da gre. On in njegova žena Mirjam, izjemno vzdržljiva sopotnica, o čemer me je prepričala, ko smo 2015 skupaj prepotovali Škotsko.

Torej ekipa je bila sestavljena. Potrebno je bilo pripraviti motorje, narediti servis, zamenjati gume (predvidena kilometraža je bila 5500 km), narediti spisek opreme…

Marjan se je nemudoma lotil iskanja najbolj ugodne cene za trajekt od Genove do luka Tanger Med v Maroku. Po nekaj dopisovanja z GNV (Grandi Navi Veloce), je dogovoril primerno ceno: midva vsak po 336€, Jože in Mirjam 560€. V ceni povratne karte je bil vključen prevoz motorja in notranja kabina s štirimi posteljami. Odhod iz Genove v soboto, 15.10 2016 ob 18h, pristanek v Tanger Med čez dva dni ob istem času. Povratek iz Tanger Med 31.oktobra ob 23h in pristanek v Genovi 3. Novembra zjutraj. Za križarjenje po Maroku smo torej imeli na razpolago polnih 14 dni.

Marjan je za vsako ceno hotel preveriti plan poti. Dogovoril se je s prijateljem Adrejem, ki je bil v Maroku že šest krat, kar je pomenilo, da nam lahko kompetentno svetuje. Sestali smo se v pivnici Kratochwill, da ne bi trpeli žeje med živahnim pogovorom. Andrej je potrdil plan vožnje po vzhodnem delu Maroka, a predlagal, da se izognemo zahodni obali, kakor tudi velemestoma Rabat in Casablanca, ker je to skomercializiran in nezanimiv del. Sprejela sva njegov predlog in spremenila plan poti tako, da je bil predviden povratek na sever po notranjosti Maroka.

Torej, plan poti je bil tak:

http://imageshack.com/a/img923/9123/UX6ly0.png


« Zadnje urejanje: januar 13, 2017, 02:57:02 pm od omen » Prijavljen
omen
Maček
*******
Objave: 143Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: januar 13, 2017, 03:00:15 pm »

Prijavljen
omen
Maček
*******
Objave: 143Ogled Profila Email
« Odgovori #2 dne:: januar 13, 2017, 03:15:46 pm »

Za priprave smo imeli čas cel september in prvo polovico oktobra. Marjan in Jože vozita BMW GS in BMW GSA. Jaz pa naj bi šel s svojim KTM Super Adventure. Ja, naj bi šel, ampak nisem.

Namreč, Črna Gora dvakrat, Albanija, Kosovo… so »načeli« moj KTM. Ponovno se je pojavilo tresenja balance (Wobling), prednja diska sta se neenakomerno obrabljala in je bilo zaviranje prav neprijetno. Ob tem se je pojavilo še nekaj manjših, nepomembnih napak, ki pa jih je bilo treba vse skupaj odpraviti pred potovanjem. Ponovno sem se spoprijel s predstavnikom KTM in zahteval, da se napake odpravijo nemudoma, v okviru kritja garancije. Na žalost se je spet ponovila scena, ki sem jo doživljal pol leta prej, ko je bilo treba na vse viže dokazovati, da to in ono ni v redu in je potrebna zamenjava. Vse bolj sem dojemal, da se moram znebiti tega motorja…
Prijavljen
paul
Administrator
Maček
*****
Objave: 117


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: februar 15, 2017, 09:13:29 pm »

Pavle, pozabil si na tisoč in več km Ljubljana-Rim-Ljubljana. Res si potreboval za vožnjo več časa, si pa malo ponovil skupinsko vožnjo.

So pa tvoje vožnje zanimive, še posebej, če kdaj vmes dobim lignje!!!

Prijetne vožnje tudi v 2017, morda se kje srečamo.
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Wind Theme: deruni
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!