Bom kar sam začel.
ja v začetku leta niti ni bilo nekih planov. predvsem sem imel delo z prenavljanjem starih spletnih strani. Ker pa sem rad zunaj, seveda dolgo nisem zdržal za računalnikom.
Ker pa sem firbec, sem nekje uspel najti forum o domači pridelavi zelenjave in o samogradnji rastlinjakov. In seveda evo ideje.
Naslednji teden ( mislim da je bil začetek marca) sem že iskal materiale za rastlinjak. Konec marca so bile prve sadike paradižnika že posajene, potem pa veriga....paprike, kumare, solate 100 vrst itd, itd. Učil sem se. Kajti rastlinjak ne odpušča napak. Parkrat pozabiš odpret in prezračit ali zaliti in namesto paradižnika nabereš kejčap.
Ker pa je vse skupak postalo malce tesno, sem konec maja izdelal še enega. Spet delo, plevela kolikor želiš in kakršne sorte ampak ko si pa za kosilo jedel svojo papriko je pa bil tud užitek.
Konec julija je gospod sin predlagal, da bi "bilo dobro" narediti še nadstrešek za avtomobile. Aja seveda, sej bo ata delal. Ne ne bom jaz ti sam vodi vse skupaj. Ja no, pa smo spet pljunili v roke in ravno te dni se objekt končuje. Še največ dela je bilo na občini, kjer sem zaprosil za dovoljenje za postavitev. Celo dopoldne sem zabil po razno raznih referentih, da sem na koncu zvedel da za enostaven objekt do 50 m2 sploh ne rabim nič. Ampak da ne bo kdo rekel da sem črnograditelj naj jim bo tistih 22 € takse.
Ja kaj pa nisem uspel. Ja to je šele zanimivo. Ker dosti kolesarim sem se že spomladi odločil da grem do sorodnikov v Slovenske Konjice ( s kolesom seveda). Ni šlo. Prvič sem imel probleme s kolenom in nisem upal. Potem sva z boljšo polovico šla do Kolpe 3x ( 139 km tja in nazaj). Porabila sva dobrih 10 ur. S počitkom seveda. Ampak drugo leto pa za prmejduš grem. Uf pa še okrogla obletnica bo. Napeto bo ja.
Ja no, nekaj smo pa le uspeli. Nekaj ne, dopusta je bilo bolj tako-tako... ampak drugo leto pa....

se bolj potrudim.
Ajde naslednji s svojimi doživljaji na plano.