levjos
|
 |
« dne:: avgust 18, 2011, 09:18:53 am » |
|
Danes je bil prek spletne strani oddan članek neznanega pošiljatelja. Če kaj sovražim je to kritika anonimneža, neglede ali ima prav ali ne. No kakorkoli že, upam da se boste v tej temi podpisali kdor bo imel kritiko, sicer bo članek brez opozorila letel v koš. Vsebina pa je naslednja: Ker se ne morem prijaviti v forum pošiljam administratorjem, pa objavite ali pa zadržite zase
Živjo
Dokaj redno spremljam vaš forum in sem simpatizer MzM-ja. Bi pa imel eno veliko kritiko. Renome, ki ga ima MzM v javnosti se popolnoma pokvari na internetu. Še posebej forum. Deluje mi kot igrišče kjer se igrata Lučka in Drmr, občasno pa še kdo pride pogledat sem gor. V glavnem vici in ostale neumnosti. Če mene vprašate deluje zadeva totalno neresno in otročje. Se strinjam, da ne smemo biti preveč zategnjeni ampak MzM je resna stvar. Potrebno je tudi imeti malo "filinga" in dobrega okusa, ki ga pa žal tukaj manjka. Za traparije pa naj administrator odpre kak drug forum. Energijo, ki jo porabljate za neumnosti rajši preusmerite v dobre predloge in zapise člankov. Potopisi so tudi berljivi in koristen vir informacij za motoriste. Pa kakšne ideje, kako kje poceni skoz priti, kako vzdrževati . Mogoče opozoriti na nevarne odseke cest ali pa poudariti, kje je še poseben užitek voziti. En kup stvari, ki so veliko bolj berljive. Spoštovanje materinega jezika pa mora biti na prvem mestu. Pravila obnašanja na resnih forumih so lepo določena. Spoštujem tudi narečja, ampak vsi ne razumejo vseh narečij. Prekmurec bo težko razumel Ribničana, še posebej pa če ta piše neberljivo. Našlo bi se še veliko stvari, pa naj bo to dovolj. Mogoče bi pa odprli razpravo na forumu in povabili člane naj izrazijo svoje mnenje.
Pa brez zamere.
LP motorist kritik-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- In moj odgovor: Pozdravljen Končno tudi ena kritika zame, kot administratorja foruma MzM. Takole bom dejal. Drži, da je MzM resno društvo, da je treba paziti na svoj ugled, drži da se s takimi stvarmi ni za hecat. Vendar so tudi člani MzM samo ljudje s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Forum je bil odprt z namenom druženja, izmenjavo mnenj, svetovanjem in ostalimi stvarmi ki pašejo zraven. Vendar so posamezniki izrazili željo tudi po temah kot so vici in smešne slike. Šli smo jim na roko in odprli tudi te teme. Kljub večkratnim opozorilom o primernem obnašanju in brisanju določenih postov se nočejo in nočejo naučiti reda. Začasno smo jih blokirali, samo potem so okoli širili zopet neresnične zadeve in zopet nismo dosegli željenega učinka. Jeseni bo stran MzM kompletno prenovljena, ravno tako forum. Od takrat naprej pa bo veljal za vse red kot se spodobi. Zato že sedaj vabljen na forum, pa tudi vsak članek o doživljajih na tvojih vožnjah bo vedno dobrodošel in z veseljem ga bom objavil. Tako pač je na tem ljubem svetu. Zdi se mi prav, da opozarjate na napake in skušam jih odpravljati, koliko sem uspešen pa boste presodili vi bralci in sodelujoči na forumu. Ta Email bom posredoval v vednost tudi vodilnim društva v vednost in ukrepanje.
Hvala za kritiko in vabljen k sodelovanju. Jože Levka Administrator foruma in urednik spletne strani MzMP.S. Kritika je vedno dobrodošla, saj pripomore k temu, da se stvari pričnejo premikati in urejati. Konstruktivna seveda. Pljuvanje in zgage pa naj najdejo prostor drugje, saj je forumov s tako vsebino ogromno.
|
|
« Zadnje urejanje: avgust 19, 2011, 05:32:54 pm od levjos »
|
Prijavljen
|
Bolj star, bolj nor.
|
|
|
levjos
|
 |
« Odgovori #1 dne:: avgust 18, 2011, 09:35:30 am » |
|
Pozivam pošiljatelja tega Emaila, naj navede vsaj pravilen Email, saj sem dobil odgovor, da je poslano iz neobstoječega naslova. Če se ne more registrirati na forum ( v kar pa dvomim, če je navedel pravilen naslov ni problema), naj mi pošlje podatke pa ga bom jaz registriral.
|
|
|
Prijavljen
|
Bolj star, bolj nor.
|
|
|
LANDROVER
|
 |
« Odgovori #2 dne:: avgust 18, 2011, 10:21:34 am » |
|
... če pa bo pisec tega sporočila prebiral tele odgovore, naj namignem, da vse te teme za katere se zanima, "" Potopisi so tudi berljivi in koristen vir informacij za motoriste. Pa kakšne ideje, kako kje poceni skoz priti, kako vzdrževati  . Mogoče opozoriti na nevarne odseke cest ali pa poudariti, kje je še poseben užitek voziti. En kup stvari, ki so veliko bolj berljive."" zaenkrat lahko najde na Motosvet.com forumu 
|
|
|
Prijavljen
|
Boštjan&Erika
|
|
|
drmr
gost
|
 |
« Odgovori #3 dne:: avgust 18, 2011, 06:17:07 pm » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
pek
|
 |
« Odgovori #4 dne:: avgust 18, 2011, 08:51:24 pm » |
|
Moj odgovor anonimnemu kritiku,mimo grede,človek,ki ima poštene namene se ne skriva za anonimnostjo je sledeč; -po mojem prepričanju je forum sredstvo svobodnega izražanja,(kar nam zagotavlja ustava)dogovor vseh sodelujočih je da je dovoljeno vse,dokler se ne posega v integriteto posameznika,se ga žali ali kako drugače škodi.Nad tem bdijo administratorji in mislim,da svoje delo dobro opravljajo. -ugled MzM-ja se ne gradi na podlagi foruma,ampak na podlagi posameznih entuzjastov,ki so toliko"nori",da vrjamejo v dobro sočloveka in volontersko pod okriljem MzM-ja poskušajo pomagati pomoči potrebnim.V ta namen se organizira tako blagoslov pri Novi Štifti,kakor izleti v bližnjo okolico in vse to z namenom,da se zberejo sredstva s katerimi je tovrstna pomoč sploh mogoča.Spoštovani anonimnež,ne bom ti razlagal,koliko dela,živcev,skrbi je potrebno,da se en tak izlet organizira in to za minimalno ceno in veliko,veliko mero prostovoljstva posameznikov. -o dobrem okusu ne bom zgubljal besed.Kdo si pravzaprav ti,da lahko sodiš,kaj je dober okus.Imaš lahko samo svoje mnenje,do katerega imaš vso previco. -kar se tiče tvojih predlogov ti je že Lanrover odgovoril -glede Slovenščine pa sledeče;ker menim,da tvoja bodica v neki meri leti tudi na moje objave na tem forumu,čeprav domnevam,da se ti je najbol zataknil v grlu Lučka z svojo nagajivo Ribnščanščino pa tole.Sam Bog ve,da sem ponosen na svoj materin jezik in na svoje narečje,ker v njem sem zrastel in živim.To,da se negdo od nas občasno v šali izraža v narečju ni nič slabega.Ravno nasprotno,v tem je naše bogastvo in hvala Bogu,da je med nami kak Vili ali pa Joco in Lučka (njega mam še posebno rad,ker mi velikokrat z svojimi posti polepša dan) da podelijo z nami kako narečno besedo.Saj če kaj ne razumem pa vprašam. Oštja,sem se prav malo razpisal  PS:pa brez zamere.Upam,da te nisem užalil,ker sem te tikal,taka je pač navada med motoristi.Pridruži se nam na forumu,se nakratko predstavi,če se seveda čutiš in sodeluj  LP Pek-Branko
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vili
|
 |
« Odgovori #5 dne:: avgust 22, 2011, 09:04:19 am » |
|
Hej, meni pa je tale Jaka M (motorist.kritik@gmail.com), kljub temu, da je po poslanem mailu očitno takoj izbrisal mail račun, pritegnil pozornost.
Večkrat sem vsebino prebral in v njej pri najboljši volji ne najdem nič slabega ali nič takega, kar bi me dalo "na obrate". Razen tega, da se je "izkašljal" in potem "ugasnil luč". Ampak saj sploh ni važno, kdo je avtor, mene prevsem zanima vsebina. Zato bi si želel tega avtorja kot aktivnega udeleženca na forumu, ki je v zadnjem času - roko na srce! - malo zamrl. Vsak novinec prinese svežino, pa ni nujno, da je to vsem všeč...
Tudi kritika je lahko prilika, ko se naučim, da ga malo "biksam", seveda če ni žaljiva. Žaliti verjetno zna vsak, to sploh ni težko, ampak to je brez veze! Bodimo frendi, saj nas družijo podobni interesi in stvari!!! Vsak se mora zavedati, da je forum, vsaka beseda in slika, ki jo damo "gor", javna beseda in javna slika, da poti nazaj več ni in da vsak z izborom slike ali besede največ spregovori - o sebi. O tem smo imeli enkrat lani kar dobro debato in zdi se mi, da se je potem vihar malo umiril (samo volk dlako menja, nravi pa ne!), potem pa je spet privrelo na dan.
Naj nadaljujem z odgovorom NN avtorju: potopisi, nasveti, članki... Seveda, ampak vse ne more vedno sloneti na peščici ljudi. En članek vzame precej energije, časa, nenazadnje tudi talenta... Prepričan sem, da je med nami veliko dobrih piscev in dajmo: pljunite v svinčni ali pa potegnite tipkovnico izpod mize! Tudi če niste popolnoma sigurni - se bo že našel lektor!
Še zadnje, dragi NN! Ne diraj dialektov! Zakaj? Dvomilijonski narod, ki je skozi stoletja uspel ohraniti svoj jezik, ima nešteto narečij. To je bogastvo in prav je, da ga počastimo - čeprav vsi prav dobro vemo, da v tej rubriki že dolgo nihče ni objavljal. Ampak je tu in si ga lahko vedno pogledamo in se (kako zabavno!) spet malo "pomatramo" razumeti pripadnika istega naroda, ki je od nas oddaljen samo! nekaj deset kilometrov. Seveda pa se ne strinjam s spakedranščino pri pisanju SMS-jev - tisto je (po moje) strup za jezik, zlasti ker ga uporabljajo mladi.
Dragi Jaka M! Pridruži se nam, pa magari pod drugim imenom. Saj ni važno, kdo si, važno, da čutiš MzM kot svojo bratovščino ali nekaj, kar ti je blizu - kot si napisal (ali napisala) sam.
|
|
« Zadnje urejanje: avgust 22, 2011, 09:07:45 am od vili »
|
Prijavljen
|
|
|
|
samo-jeras
|
 |
« Odgovori #6 dne:: avgust 22, 2011, 04:37:53 pm » |
|
zadn čas de vročina popusti........
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
joco
|
 |
« Odgovori #7 dne:: avgust 23, 2011, 03:52:22 pm » |
|
Zdravo vsem. Včeraj sva se vrnila iz bosanskega morja ( Neum ). Tudi tam je vročina pa ni nič narobe z nama.. še vas vedno vse razumeva in se dobro počutiva v vaši družbi.Glede tistega članka pa ga kar brišite dokler se ne predstavi.Sodelujeva še v nekaterih forumih in tudi tam se občasno najde nesrečni Jaka, kateri je vedno razkrinkan. Mogoče bo tudi tu. Ne se sekirat, ker je potem zmagal. Lp prekmurci 
|
|
|
Prijavljen
|
joco-ana
mir in dobro
|
|
|
renca
|
 |
« Odgovori #8 dne:: avgust 23, 2011, 06:06:29 pm » |
|
Evo, vse ste povedali, kar je tudi meni prišlo na misel. Če hočem brat "ogromno" količino potopisom, grem na Motosvet, tudi tam sem članica. Prav luštno se mi je malo pomatrat, ko berem narečja, še lepše pa jih je slišat v živo, kot se mi dogaja na naših izletih in druženjih. Res je, da jaz nimam dialekta in pišem lepo, saj sem vendar žabarka iz Ljubljane...tu ni narečja.  IN, dragi prijatelji, pišite še v svojih narečjih, da mi bo lepo pri srcu. 
|
|
|
Prijavljen
|
Irena in Matjaž
|
|
|
fire
|
 |
« Odgovori #9 dne:: avgust 25, 2012, 07:07:25 am » |
|
Še dobro, da se najde kakšen anonimnež da nas malo zdrami in kaj napišem sicer se še nekaj dni nebi nič dogajalo na forumu. Lp J&J
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
vili
|
 |
« Odgovori #10 dne:: avgust 27, 2012, 08:17:26 am » |
|
Še dobro, da se najde kakšen anonimnež da nas malo zdrami in kaj napišem sicer se še nekaj dni nebi nič dogajalo na forumu. Lp J&J
Fire je napisal nekaj, kar verjetno vsi opažamo že nekaj mesecev.
Rad bi verjel, da je forumski molk posledica počitniške vročine in dopustniškega (lenobnega) razpoloženja. No, avgust se izteka, dopusti tudi, včerajšnja nedelja je poskrbela za osvežitev.
Torej se vzpostavljajo idealni pogoji za forumski čvek, zafrkancijo, resno debato.... 
Na potezi s(m)o člani foruma MzM. Vabljeni .
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
LANDROVER
|
 |
« Odgovori #11 dne:: avgust 27, 2012, 08:49:50 am » |
|
.............bi mogoče z drugimi delili kakšno slikco in vtis moto potepanj iz letošnjega poletja?......... 
|
|
|
Prijavljen
|
Boštjan&Erika
|
|
|
pek
|
 |
« Odgovori #12 dne:: avgust 27, 2012, 10:19:53 am » |
|
Ben ja,sej človek bi še kej tipkal sam zgleda res,da kljub 70+ registriranim članom to gor sitnarimo eni in isti  počitnice pa tudi niso škuža,ker ne verjamem,da imate toliko mesecev dopusta in nimate cajta za  ne vem zakaj,pero sem dobil občutek,da se vse skupaj nekam ohlaja  mogoče je pej ta salamenska kriza kriva za apatičnost ljudi
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
nemo
|
 |
« Odgovori #13 dne:: september 04, 2012, 09:17:06 pm » |
|
|
|
|
Prijavljen
|
Krpanova kobilca - brzina ni vrlina, je pa vztrajna!!!
|
|
|
nemo
|
 |
« Odgovori #14 dne:: marec 18, 2014, 08:59:19 am » |
|
 Levjos, vem, da je veliko truda vloženega v spremembe. Je splet bolj pregleden, ko bo vse gor bo zanimivo. Hvala. 
|
|
|
Prijavljen
|
Krpanova kobilca - brzina ni vrlina, je pa vztrajna!!!
|
|
|
|