Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Strani: 1 2 [3] 4 5 6
  Natisni  
avtor Tema: Vprašanja  (Prebrano 15070 krat)
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #30 dne:: julij 21, 2009, 11:00:33 pm »

Hehe, sem kot pisec scenarijev za španske limonade - na koncu epizode dodam napis, da bo nadaljevanje prihodnjič, da skoraj moraš gledati (v tem primeru torej brati) še drug dan  Grin .
Torej:
- najbolj je "sekal" levjosov izum, zato  še enkrat  OK: naredil sem dve škatli (cca 30 kosov) in kljub temu, da je bil raženj tisti veliki zidani, nisem mogel dovolj hitro peči, da bi nasitil vse lakotnike (oče je bil medtem udeležen v "filozofske debate" in sem bil za peko zadolžen kar jaz - s tem, da je imel raženj več gumbov in stikal, kot povprečno letalo in ga je bilo potrebno "malo naštudirati") + ne vem koliko kruha, prav tako popečenega in pripravljenega po levjosovih navodilih
- potem sem v hladilniku (ok zamrzovalniku) odkril še 3 pare dobrih starih kranjskih klobas in jih prehodno skuhal, potem pa samo na hitro popekel, da so dobile aromo - zraven pa kozarec domačega ajavarja od doma in tu so bili vsi enotni, da so slovenske klobase boljše od nemških (ma ne, to je bilo pa res presenečenje)
- nadlje: uporabil sem enega od receptov na internetu in po njem pripravil meso za ražnjice ter ga tudi malo modificiral: moja osebna skrivnost za marinado je bilo poleg začimb in dobrega olivnega olja (ki je tu drag in redek) tudi dobra dva "štamperla" 12 let starega viskija, ki se pa potem seveda ni čutil, meso pa je bilo meeehko in sooočnooo
- pripravil sem tudi nekakšne križance med grškimi bifteki (polpetami) in staro dobro pleskavico: pač osnovna pleskavica z nekaj bolj "grškimi" dodatki v obliki zelišč (med njimi tudi malo lovorja) in na sredo dodal malo fete, solil pa nisem nič, ker je sir že sam dovolj slan
- za zaključek pa sem naredil še fige z medom (potice pač nisem pekel)
Če koga pa še kaj zanima, pa naj vpraša, sem spet malo utrujen (obveznosti pa to ...), pa grem malo drnjohat.
LP iz Nemčije 
Prijavljen
pek
Maček
*******
Objave: 1080


Ogled Profila Email
« Odgovori #31 dne:: julij 22, 2009, 01:01:48 pm »

be,ma alora si se izkazu,bravo  OK  :cvicek
Prijavljen
nemo
Administrator
Maček
*****
Objave: 1536



Ogled Profila
« Odgovori #32 dne:: julij 22, 2009, 01:54:19 pm »

Bravo. Zanima me kdaj boš to pokazal pred domačim občinstvom??? Do takrat bomo podobni tvojemu očetu in 'filozofiral'.  Oljčno olje - lahko uvažaš z morja (beri Istre).-erste qualitete, več kot extra vergine.  prva liga do tega eksperimenta v živo pa žal  :s3_nov :s3_nov :s3_nov
Prijavljen

Krpanova kobilca - brzina ni vrlina, je pa vztrajna!!!
levjos
Administrator
Maček
*****
Objave: 1260



Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #33 dne:: julij 22, 2009, 02:40:31 pm »

Hehehe, samo da je uspelo presenečenje. Da znamo Slovenci dobro ravnati z roštiljem je splošno znano. Tudi v vojski ( bivši JNA) sem bil jaz vedno zadolžen za "čvarenje". Izpopolnil sem znanje z improvizacijo, samo včasih sem bil deležen aplavza, včasih pa šamardžin ( klofut).
Evo žilica mi ne da miru, moram tudi na dopustu malo pisat. Sem dobil 15 minut za surfanje ( hehe počitnice in mulci se nimajo kam dat kot na rač.).
Imejte se skrajno lepo.
Prijavljen

Bolj star, bolj nor.
pek
Maček
*******
Objave: 1080


Ogled Profila Email
« Odgovori #34 dne:: julij 22, 2009, 05:43:05 pm »

to levjos,jest sem si tud poizkal tak apartma,k ma internet,tko da pc bom pa mulariji zarubu,da vas ne bom niti na dopustu pustil na miru  :hamer  se valja  se valja  se valja
Prijavljen
levjos
Administrator
Maček
*****
Objave: 1260



Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #35 dne:: julij 22, 2009, 05:52:50 pm »

Pametnu. Zelooooo.
Evo jest sem lepo opran, na frišno nadišavljen  se valja se valja, zdej grem pa mal probat od Horn3 recept ( zrezki na žaru).
Seveda je tud pir v kockah zraven. Tako da, gre vse po planu.
Prijavljen

Bolj star, bolj nor.
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #36 dne:: julij 22, 2009, 06:27:33 pm »

Preizkusimo v živo ob prvi priliki, se ve (kakovostne sestavine bo lažje dobiti kot tu, prostor in vse ostalo je pa lahko pri meni). Zelo sem vesel, da je tako uspelo, seveda pa priznam, kdo ima zasluge za to (jaz še najmanj).
LP iz Nemčije 
Prijavljen
LUCKA
gost
« Odgovori #37 dne:: julij 23, 2009, 03:10:46 pm »

 Ku vse te recepte ćitam , mi začne takoj slina akul gobca pa vagalih dol teč , se najmam cajta še abrisat , sam še slina dol pažiram , bemti sunac , jest pa še čist ta navadnga roštilja najmam več , sej u bloki ga tut rabm ne . Sm pred enmi desetmi lejti sasede dražu , pa sm  čist navadn kompir na roštilju peku , pred blokam na zelenic , pa sm ga mau s starm olam od pohanga mesa mazou , de je lajpše dišalu , pa so mi pol soejdje vs krompir za cajlo zimo pojel , pa še peč sm ga mogu jest .... :hamer lucka
Prijavljen
drmr
gost
« Odgovori #38 dne:: julij 23, 2009, 03:37:27 pm »

Ku vse te recepte ćitam , mi začne takoj slina akul gobca pa vagalih dol teč , se najmam cajta še abrisat , sam še slina dol pažiram , bemti sunac , jest pa še čist ta navadnga roštilja najmam več , sej u bloki ga tut rabm ne . Sm pred enmi desetmi lejti sasede dražu , pa sm  čist navadn kompir na roštilju peku , pred blokam na zelenic , pa sm ga mau s starm olam od pohanga mesa mazou , de je lajpše dišalu , pa so mi pol soejdje vs krompir za cajlo zimo pojel , pa še peč sm ga mogu jest .... :hamer lucka

 lucka takrat si imu še Yamaho pa ti je ole ostajau,zdej maš pa harlija ti pa tud tist ole iz friteze prau pride  se valja
Prijavljen
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #39 dne:: julij 28, 2009, 04:08:50 pm »

Spet me nekaj zanima  ups : kakšna sončna očala uporabljate (ni treba govoriti o znamkah ali kaj takega) in kako jih vzdržujete in tudi drugače pazite nanje?
Jaz sem se enkrat "nasral" z nekimi dražjimi (no, sedaj bi bi stala cca. 150 EUR), pa so na koncu izgledale tako, kot taka za 50 EUR (vsa obdrsana, čez njih se ni nič več videlo, ker se je sonce v razah še bolj lomilo) in sem imel občutek, da sem plačal samo "ime". Sicer uporabljam "kvazi" športna sončna očala, se pravi plastični okvirji, plastične šipice, pa da čim bolj "zapre" oko iz vseh strani, po navadi z modro ali sivo zatemnitvijo (trenutno preizkušam rjavo zatemnitev), pa važno je, da nudijo kvalitetno zaščito in jih zaradi tega v večini kupujem pri optikih, ne na kakšni stojnicah.
Sicer sem že kmalu začel uporabljati za brisanje očal krpice iz mikrovlaken, vendar sem izgleda pretiraval (sem preveč vneto brisal), včasih jih tudi nisem dal v etui, okvirji se tudi razmajejo,...pa ker veliko nosim sončna očala, moram menjati očala bolj na pogosto. Zanima me, če bi bila z bolj kakovostnimi (beri: tudi dražjimi) sončnimi očali, je razlika med kovinskimi in plastičnimi okvirji, ipd. ("navadna" očala sem uporabljal s kovinskim okvirjem, vendar ker jih že kar nekaj let ne potrebujem več in ker sem jih nosil le malo časa med puberteto, nimam prave ocene glede njihove robustnosti, čeprav ima drugače cela družina očala).
Mnenja in izkušnje so dobrodošle.
LP
Prijavljen
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #40 dne:: avgust 08, 2009, 06:34:18 pm »

Spet me nekaj zanima: mi lahko kdo priporoči kake pisne vire (ki niso Wikipedia, ker sem tisto že prebral) o meniških in tudi drugih redovih? Najbolj me zanimajo t.i. viteški redovi (ubogi vitezi Kristusa in Salomonovega templja - templjarji, vitezi svetega Janeza Jeruzalemskega - ivanovci, tevtonski vitezi), pa tudi vsi ostali - frančiškani, benediktinci, lazaristi, jezuiti,...
Najbolj me zanimajo razlike med posameznimi redovi, nekatere značilnosti, kje delujejo danes, katere najdemo v Sloveniji in kje (za frančiškane vem) ipd.
Že vnaprej hvala za vse informacije.
LP
Prijavljen
nemo
Administrator
Maček
*****
Objave: 1536



Ogled Profila
« Odgovori #41 dne:: avgust 09, 2009, 11:38:30 am »

Najboljše, da preko interneta poiščeš posamezni red, saj ima najbrž vsak internetno stran.  OK
Prijavljen

Krpanova kobilca - brzina ni vrlina, je pa vztrajna!!!
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #42 dne:: avgust 09, 2009, 12:28:57 pm »

Nemo, najlepše se zahvaljujem za odgovor.
Sem že nekaj poizkušal, pa me najbolj "baše", da ne poznam angleških izrazov (slovenske strani pa niso najbolj bogate z informacijami). Ko sem skušal najti ustrezne izraze v slovarju (slovensko-angleški od DZS-ja), jih tam seveda ni. Ko sem recimo iskal po Wikipedii, sem naletel na informacije o ivanovcih in templarjih ter tevtonskih vitezih preko strani o križarskih vojnah. Te redove sem potem tudi našel naprej. Ampak, kako se reče lazaristom? Ali benediktincem?
V glavnem, raje imam knjige, ker splet daje ponavadi preveč "plevela" in preden najdeš informacije traaaja (pa še knjigo lahko vzameš na plažo, kamor računala pač ne bi vlačil s seboj), ampak bom še malo pobrskal tudi po spletu. Sicer zadeva ni nujna - o tem ne delam diplome ali kaj takega (sicer sem bolj v tehničnih strokah). Gre za to, da me zanima, kaj je vplivalo na nastanek teh redov, kateri so bili njihovi glavni prelomni trenutki v zgodovini, kako so se recimo dotaknili življenj po posameznih državah itd. Zelo me recimo zanimajo jezuiti, sploh njihovo šolstvo, potem recimo, ali so ivanovci sedaj pri nas res v ljubljanskih križankah in kakšne metode zdravljenja so uporabljali ti redovi v Jeruzalemu in kaj od tega so uspeli uvesti v Evropi... Potem, kdo je bil najbolj zaslužen za prepisovanje knjig... Take zadeve (ki jih ponavadi na uradnih straneh redov niti ni ali pa so premalo... no ljudske, če lahko tako rečem). Skušam si malo razširiti obzorja o stvareh o katerih v šoli pač ne slišiš.
LP
Prijavljen
nemo
Administrator
Maček
*****
Objave: 1536



Ogled Profila
« Odgovori #43 dne:: avgust 09, 2009, 02:16:24 pm »

Dragi horn3t, poglej na internet, odtipkaj ofm, potem pritisni Frančiškani v Sloveniji. Na njihovi spletni strani klikni povezave - od tam naprej imaš pa redove v Sloveniji, po svetu................... Pa veliko užitkov.  lokacija  nov_komp  :hamer  kava pa boš tam.  OK
Prijavljen

Krpanova kobilca - brzina ni vrlina, je pa vztrajna!!!
horn3t
Maček
*******
Objave: 300

460163689 sebko_mobilni@hotmail.com
Ogled Profila
« Odgovori #44 dne:: avgust 09, 2009, 09:29:58 pm »

Super, hvala. Za začetek bo, ko pa odkrijem še kaj več pa poročam.
LP
Prijavljen
Strani: 1 2 [3] 4 5 6
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Wind Theme: deruni
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!