Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Strani: [1] 2 3 ... 10
 1 
 dne:: maj 17, 2017, 10:20:53 pm 
Začel nemo - Zadnja objava od STAR
Novi link do fotk:

https://goo.gl/photos/URA8yYVjMj1c334E9


 2 
 dne:: april 11, 2017, 11:24:35 am 
Začel vili - Zadnja objava od STAR
http://4d.rtvslo.si/arhiv/tednik/174465392

Rim od  30 min 50 sek naprej.

 3 
 dne:: april 04, 2017, 09:44:42 pm 
Začel STAR - Zadnja objava od STAR
https://get.google.com/albumarchive/116646268229447213500/album/AF1QipOHNyKMhGNYk4_dvQ6qVLYgWjEvxJzmSg0K1z1f
.

 4 
 dne:: februar 15, 2017, 09:13:29 pm 
Začel omen - Zadnja objava od paul
Pavle, pozabil si na tisoč in več km Ljubljana-Rim-Ljubljana. Res si potreboval za vožnjo več časa, si pa malo ponovil skupinsko vožnjo.

So pa tvoje vožnje zanimive, še posebej, če kdaj vmes dobim lignje!!!

Prijetne vožnje tudi v 2017, morda se kje srečamo.

 5 
 dne:: januar 13, 2017, 03:15:46 pm 
Začel omen - Zadnja objava od omen
Za priprave smo imeli čas cel september in prvo polovico oktobra. Marjan in Jože vozita BMW GS in BMW GSA. Jaz pa naj bi šel s svojim KTM Super Adventure. Ja, naj bi šel, ampak nisem.

Namreč, Črna Gora dvakrat, Albanija, Kosovo… so »načeli« moj KTM. Ponovno se je pojavilo tresenja balance (Wobling), prednja diska sta se neenakomerno obrabljala in je bilo zaviranje prav neprijetno. Ob tem se je pojavilo še nekaj manjših, nepomembnih napak, ki pa jih je bilo treba vse skupaj odpraviti pred potovanjem. Ponovno sem se spoprijel s predstavnikom KTM in zahteval, da se napake odpravijo nemudoma, v okviru kritja garancije. Na žalost se je spet ponovila scena, ki sem jo doživljal pol leta prej, ko je bilo treba na vse viže dokazovati, da to in ono ni v redu in je potrebna zamenjava. Vse bolj sem dojemal, da se moram znebiti tega motorja…

 6 
 dne:: januar 13, 2017, 03:00:15 pm 
Začel omen - Zadnja objava od omen

 7 
 dne:: januar 13, 2017, 02:54:24 pm 
Začel omen - Zadnja objava od omen
Leto 2016 je bilo za mene zelo črno-belo. V prvi polovici sem se držal doma. Z razlogom…

Druga polovica 2016 pa je bila zelo dinamična:
•   Julija sem prekrižaril Črno Goro po dolgem in počez – solo varianta
•   V avgustu, tokrat s prijateljem Marjanom, sva zopet križarila po Črni Gori, udeležila sva se srečanja Horizons Unlimited v katunu Vranjak nad Kolašinom, zavila sva še v Albanijo (vozila sva ob črnogorski meji do naselja Tamare – povsem nova cesta, raj za motoriste), nadaljevala do Komanskega jezera, plula s »home made« trajektom in nadaljevala v Kosovo do Prizrena. Vozila sva skozi Peć in se ponovno vrnila v Črno Goro in nadaljevala proti severu, čez Zlatibor do Jagodine v Srbiji. Tam sta naju pričakala prijatelja iz Srbije in naju popeljala po brezpotjih Kućaj planine. Nadaljevala sva do Beograda, kjer sva se ločila. Marjan je nadaljeval do Ljubljane, jaz pa sem s prijateljem iz Beograda, Marokancem, naredil še krog po Srbiji z novinarjema revije MotoSi.

V Ljubljano sem se vrnil proti koncu avgusta, poln vtisov in doživetij in po malem tudi utrujen.

Marjan se je med tem časom dobro odpočil in me je pričakal s predlogom še enega potovanja za zaključek sezone 2016. Namreč, med tem, ko sem se jaz podil po Srbiji, je on iz predala izvlekel njegov plan potovanja po Maroku, ki ga je izdelal pred leti a iz različnih razlogov, še ni realiziral.

Mene mu ni bilo treba dolgo prepričevati. Z navdušenjem sem sprejel njegov predlog. O nameri sva obvestila še prijatelja Jožeta in ga povabila zraven. Potreboval je eno noč, da se je odločil, da gre. On in njegova žena Mirjam, izjemno vzdržljiva sopotnica, o čemer me je prepričala, ko smo 2015 skupaj prepotovali Škotsko.

Torej ekipa je bila sestavljena. Potrebno je bilo pripraviti motorje, narediti servis, zamenjati gume (predvidena kilometraža je bila 5500 km), narediti spisek opreme…

Marjan se je nemudoma lotil iskanja najbolj ugodne cene za trajekt od Genove do luka Tanger Med v Maroku. Po nekaj dopisovanja z GNV (Grandi Navi Veloce), je dogovoril primerno ceno: midva vsak po 336€, Jože in Mirjam 560€. V ceni povratne karte je bil vključen prevoz motorja in notranja kabina s štirimi posteljami. Odhod iz Genove v soboto, 15.10 2016 ob 18h, pristanek v Tanger Med čez dva dni ob istem času. Povratek iz Tanger Med 31.oktobra ob 23h in pristanek v Genovi 3. Novembra zjutraj. Za križarjenje po Maroku smo torej imeli na razpolago polnih 14 dni.

Marjan je za vsako ceno hotel preveriti plan poti. Dogovoril se je s prijateljem Adrejem, ki je bil v Maroku že šest krat, kar je pomenilo, da nam lahko kompetentno svetuje. Sestali smo se v pivnici Kratochwill, da ne bi trpeli žeje med živahnim pogovorom. Andrej je potrdil plan vožnje po vzhodnem delu Maroka, a predlagal, da se izognemo zahodni obali, kakor tudi velemestoma Rabat in Casablanca, ker je to skomercializiran in nezanimiv del. Sprejela sva njegov predlog in spremenila plan poti tako, da je bil predviden povratek na sever po notranjosti Maroka.

Torej, plan poti je bil tak:

http://imageshack.com/a/img923/9123/UX6ly0.png 8 
 dne:: december 31, 2016, 08:46:24 pm 
Začel nemo - Zadnja objava od STAR
Spoštovani,

Jožeta Levka bomo pospremili na zadnjo pot

v sredo, 4. januarja 2017 ob 15.00 uri
na pokopališču v Hrovači pri Ribnici.

Od prijatelja se bomo lahko poslovili tega dne od 9. ure dalje v pokopališki vežici.

 9 
 dne:: november 23, 2016, 11:48:19 pm 
Začel omen - Zadnja objava od omen
Topli novemberski dnevi so kot nalašč za kratke izlete.
Odpravil sem se iz Ljubljane v Piran.
Startal sem okrog 12h, potem ko me je soimenjak poklical iz Portoroža in me podražil z informacijo, kako lepo in toplo vreme je "tam doli".
Ni mi bilo treba dvakrat reči, že sem sedel na motorju in oddrvel proti Obali. Kar po AC, saj je bilo pozno za regionalko. Pri Kozini sem zapustil AC in se naužil znanih ovinkov Črnega Kala.

Pokrajina je bila odeta v tople jesenske barve, škoda, da ni sijalo sonce, saj bi bile barve še lepše.Postanek na priljubljeni razgledni točki nad izolo. Začel sem ugotavljati, da sem Pavletovo informacijo o lepem vremenu razumel tako kot bi si želel: sončno in toplo. Toplo je bilo, sonca pa nikjer. Zato je bil pogled na Izolo bolj temačen.

V Piran sem prispel hitro. Izlet ne bi bil popoln, če ga ne bi popestril z dobro morsko hrano, ki jo ponuja gostilnica Ivo.Če bi se preobjedel (ni nevarnosti), je bila za vsak slučaj blizu strokovna medicinska pomoč...Punta je bila skoraj prazna, na morju so se kodrali rahli valovi juga

Jugo je prinesel oblak, ki se je zjokal nad Piranom

Ampak, ko se je pojavil iniciator mojega izleta v Piran, se je vreme zjasnilo in razpoloženje razvedrilo

Po prijetnem druženju sem naredil še nekaj fotk Pirana, ki je še vedno kazal posledice ploheUstavil sem še v Avditoriju...

Potem pa po trdi temi nazaj v Ljubljano.

Prijeten izlet, kljub ne ravno idealnim pogojem. Ampak, takole pred zimo je vsak tak dan čudovit za dušo in telo... Motor še ne gre na zimsko spanje!


 10 
 dne:: junij 28, 2016, 09:07:39 am 
Začel vili - Zadnja objava od levjos
Ja kaj naj rečem. Bilo je enkratno, nepozabno, dobra družba v avtobusu, še bolj potem ko smo se v Vatikanu dobili vsi skupaj, ki smo pripotovali.
To romanje bo marsikomu polepšalo življenje, spomini bodo ostali....
Glede slik pa resnično, pošljite najbolj "udarne" fotke na moj email: joze.levka@gmail.com kjer jih bom sortiral in vse skupaj shranil na medij, ki ga boste lahko tudi kasneje dobili.
Vsem udeležencem pa še enkrat, hvala za druženje, bilo je enkratno.

Strani: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Wind Theme: deruni
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!